Monday, 3 June 2013

Terengganu oh Terengganu ...Pulau Kapas..

Mencandat Sotong & Shortrip ke Pulau Kapas,Terengganu
17 -19 May 2013

Bercuti ke Terengganu !!! bila my hb kata nak ikut abgnya
mencandat sotong ke terengganu ..syoknya dpt jln2 kat terengganu
semasa dia org ge candat sotong  aku wat lah xtvt sendiri
jalan2 sekitar bandar terengganu , makan2 lepak kat bilik je lah...
dia org blk candat pagi lah lebih kurang 3.00 pagi...

next day di terengganu ....................

alang2 dah sampai terengganu aku ajak lah hb
 ge mana2 pulau yg ada di terengganu ne
setelahku googel dgn penuh dedikasinya kikikiki.....
 pulau yg terdekat +terhampir ialah Pulau Kapas...
so adegan pujuk memujuk racun meracun my abg ipar & wife
berjaya akhirnya dia org ikut kita org ke kapas ..hehe heehehe
so x jadilah dia org blk KL ...
dekat je pulau kapas ne dr Jetty 15 minit je dah sampai..
yuhuuu sampai jugak kita org kat pulau kapas ..mak aii..cantiknya
hijau biru airnya bersih, tenang aman damai ....syoknya
panas tu jgn komplenlah yek..dah kat pulaukan ..x nak panas ge kutub utara hehehee

ok dah nak gerak ke Pulau kapas ...happy je dpt ge kan :)
Kita org stay kat sini ...
ne adalah tempat turun boat ke resort makcik gemok
x ada jetty okey..pijak jelah tangga yg setia menunggu tu huuu
utk turun boat....jln cikit dah sampai ..
sekitar kawasan pantai disana
ini lah xtvt yg memang tak sabar nak di buat ..hehheee
bermandi manda n bermain ngan ikan2 ..syok giler dr kol 2.00ptg-5.30ptg dok kat pantai ne
sunburn sudah pasti  tp seronakkk yehahaha
 bagi ikan makan ..nasib baik igt beli roti sebelum naik boat
beli roti byk2 bila nk dtg sini ... sbb kat pulau kapas x ada org jual roti ..


makan time ...dah mandi2 pastinya laporkan
makan kat cafe situ je ..oder lah nak mkn apa goreng2 je ada
kami x amik pakej sebenornya ..just amik bilik+boat je..lain2 sendiri
pepandailah bwk lah bekalan mknan yg secukupnya  :)
*sarapan pagi agak mahal x baloi ngan mknannya ..mahalolooo
pakal je roti dah habis bg makan ikan hehehehe
pemandangan sekitar pulau kapas
jetty itu untuk ke resort2 yg lain
antara resort yg ada disana byk sebenarnya resort kat pulau kapas
pilihlah ikut selera & budget memasingkan.. nak yg cam mana ..
pemandangan waktu senja..aman damai tenang
sangat sesuai bagi yg nak lari dari kesibukkan  dan tekana kerja
sangat mendamaikan ....
key bye pulau kapas ada masa
ada kelapagan maybe kami akan dtg lagi...


Monday, 27 May 2013

Lace oh lace


Untuk baju pelangganku kali ne aku pilih design lace sahaja
Sbb baju pelanggan2ku belum ada design lace lg 
Simple + nice + glam = jimat cikit masa ku 
Tapi pening lalat juga nk memilih lace  yg sesuai 
Utk dimpadangkan setiap bajumtu huuu 
Baju2 tu semua nasib baik kosong je mudah utk ku kerjakan heheheh
Design : Lace + bunga reben + taburan mutiara 
Semua baju ne kena siapkan ikut dateline 
Semput juga nk,menyiapkan sbb kena ge kursus hr tu ke Tioman 
Pastu nk ge Terengganu huuhuuuhuu...
Apa pun berjaya kusiapkan semuanya key ...


Baju Kurung Moden 
Design : Lace di bhg  tangan dan bawah baju

Baju Kurung 
Desigan : Lace di bawah baju + manik beriringan di tangan 

Half Moon untuk Majlis Bertunang

Baju Kurung 
Desigan : Lace di bawah baju + manik beriringan di tangan 


Baju Kurung 
Design : Lace dibawah baju +hujung tangan

Tuesday, 30 April 2013

Tioman oh Tioman


dah lama x update blog , so update lah cikit hari ne ..hehehe

Pada 26-28 April 2013 aku dan kawan2 seopis kena ge
 Kursus Team Bulding kat Pulau Tioman 3hari 2 Malam
Kursus kat Tioman tuuu cam menarik je kan
cuma panas dan burn jelah mukaku...
26 April 2013(Jumaat)
yehahaha hari yg ditunggu2 dah pun tiba aku bertolak dr Jetty Mersing (kampong aku tu ) hehe
naik feri kol 11.30 pagi sampai  kat pulau kol 1.30 t.hari.
 Alhamdulilah selamat tiba di KG Genting ,Tioman
dan yg paling best cuaca redup saja...sabb pagi tu hujan kat pulau so x lah panas sgt
 ne muka org nak naik feri ke Tioman
yg baju oren sebelah aku tu pun sukalah sbb aku hangkut dia sekali ge tioman :)
ini resort yg aku kena stay key ..
sampai kita check in dulu ,
 lps tu ge lah cari mkn sbb lunch x disediakan okey
ada lah dua tiga empat lima gerai yg menjual makanan disepjg jalan dr jetty ke resort
pilih lah ikut selera memasingkan perut memasingkan
aku makan nasi goreng udang gemuks2 udang nya
ok lah rasanya  harga makanan bolehlah diterima kat pulaukan ..heheheeee

 xtvt petang beriadah dan jalan2 dari hujung ke hujung jalan2 tgk tempat org
ada banyak resort2 lain sepjg kg genting tu diantaranya sun beach resort & Dumba Bay
bila dah kat pulau apa lagi lps jalan2 cari port lah utuk bermandi manda
lama dah x mandi2 di pantai huuu mandi kat pulau ne syok air jernih leh nampak byk ikan ..

27 April 2013(Sabtu)
 Water Comfident/Snorkeliling / Kg Tekek
 Lepas sarapan pagi masing2  sibuk ngan alatan snorkelingnya .
Kami di maklumkan oleh pihak resort akan ke Kg Tekek /Taman Laut /Renggis

ok semua dah bersedia..yehaaaa...jomm tak sabar nak tgk ikan2 di laut huhuuuuuu
cam berani sgt nak nyelam heeh heee


Kg Tekek Ne kira Pekan Kecil lah di Pulau Tioman ne
ada sekolah /lapangan terbang / Duty Free/texsi air
Kita org stop kat sini utk ge Duty Free .Kat Duty Free tu hanya 3 barang je yg popular
coklat /rokok/arak ( yg paling murahlah , haram hokey ) , coklat x berapa  nk murah sgtlah
so x leh lah nk shopping sakan key cam kat Langkawi hahahhaa ..
 klu nk beli cederahati beli kat Jetty Mersing pun ada ...

 Water Comfident/Snorkeling
@ Taman Laut & Renggis ,
 ada byk ikan disini ..dalam oooo
so hati2 lah yer ..tp bg yg memang  tak berkeyakinan pasti x nak turun
rugi weiii klu x turun x dpt tgk ikan byk2 tuuuu
 bersedia utk melihat ikan yehahhaha...
 ikan2 ne buat ku geram je tangkap goreng pun sodap..heheh
kalu bolehkan....bawak balik kikiki

dtg kat sini ken bawak ghoti key utk bagi ikan makan
roti ada jual kat jetty RM 1.00-1.20 sebungkus beli byk2 bg ikan makan huuu besttt gilerrrr ahhhh
sbb ikan akan dtg kat kita , dpt tgk ngan jelas tuuuu ...

sungguh indah cipataan yg maha esa "
semoga ianya tidak dicemari
next time leh datang lagi
 melihat keindahan ini
ciptaan ilahi


28 April 2013(Ahad)
hari terakhir di Tioman
suasana sejuk sbb hujan malam tu sampai ke subuh
lepas sarapan  berkemas2 lah untuk check out jam11.00 Pagi
Feri kami dijadulkan pada jam12.00 t.hari
bye tioman .....




Tuesday, 19 March 2013

Mutiara Kasih 3D

Pada hari ahad 17.03.2013 aku telah join class mutiara kasih 3d di setia tropika yg di anjurkan oleh Pn Rosita Jafar @RJ.
Disebabkan buat kat jb so aku tqk lepaskan peluanglah utk join ,yuran pun x lah mahal sgt hehhe :-)
Bagi aku Pergi class ne bagus boleh mengnambahkan ilmuku dlm bidang manik-manik ini ..banyak teknik2 & design yg terbaru dpt kita pelajari .Selain tu juga dpt kawan2 baru ..

Hasil mutiara kasih 3d ku ...cantik tak  ....






Wednesday, 27 February 2013

Tuesday, 26 February 2013

DiNneR

Dinner kelab @ Suria City Hotel Johor Bahru
Pada 8.2.2012, Jam 8.00 mlm
Tema Dinner 3G

 setiap org kena bawa hadiah memasing untuk sesi heart to heart
ne lah hadiahaku & no 18 no cabutan bertuah aku..bertuah ke..hehehehe

Majlis dimulakan dgn ucapan dr penasihat n pengerusi kelab

menu yg di hidangkan
bagi ku hidangan dan menu biasa2 je 

Majlis Sanbutan Hari Lahir bagi ahli kelab untuk bulan Jan & Feb 2013
untug lah sambut kat hotel untuk bulan2 yg lain sambut kat opis je lah ..hehee 

restis-retis malam ne yg menghiburkan kita org...
semuanya berbakat :)


 wajah-wajah yang cute2 dimalam dinner ,
 chantiks dan bergaya sporting semuanya

 cabutan bertuah & heart to heart

tema kasih daun keladi
tahun depan wat lah majlis ni lagi ...:)

tq my lovely hubby sudi temankan i ge dinner
nasib baik my hubby dah balik dr outstations ada lah teman nk ge dinner ..walaupun x sedondon kaler yg penting happy  luv u .....






Thursday, 3 January 2013

Jalan -jalan saje2

Hujung2 tahun biasanya ambil cuti rehat sbb nk habiskan cutilah nak ge bercuti2 lah. ..aku pulak terjebak samalah amik jg cuti diakhir thn 2012 ne dari 28.12.2012-1.1.2013 w/pun cuti ku x lah byk  sgttt.. Tp mood nk bercuti tetap ada hehehehe
Rancanga  awal cuti ne nak ke KENYIR  tp apakan daya banjir melanda terengganu n kuantan,  jadi kami batalkan hasrat kesana atas sbb keselamatan. Tak dpt lah nk nyopping sakan kat pasar payang .family abg ipar ku sajalah yg pegi sbb dia dr KL lalu haiway pantai timur mudah sikit perjlnan nya dr kami yg akan melalui jln lama mersing - terengganu. .hasrat x kesampaian cuti dah amik jadi aku pun mengubah rancangan cutiku dekat2 je. .destinasi pilihan  PD & MELAKA. ..
2D1N @ PD 28.12.2012
awal pagi jumaat aku mula bertolak ke PD selepas sarapan sampai di sana dlm kol 2 lah sedang elok je lahkan nk check in..
Tapi ku x buat tempahan awal cuma google je beberapa resort. .sampai sana tgk menarik ke tak ok ke tak  sbb kekadang indah khabar dr rupa :-) ....akhirnya aku n hubby pilih Akar resort  , agak baru jugaklah resortnya cantik belakang dia siap ada pantai kita boleh jalan 2 klu nk mandi pun boleh jugak tak nak mandi laut kita mandi  kolam je lah :-) hehehh


ptg aku keluar round2 PD n minum ptg kat satu gerai tepi jalan masa aku lalu nak cari hotel aku nampak mengunung jejemput dia ..aku pun try lah minum kat situ n rase jemput2 dia sedap ke tak
bagi aku biasa je menu lain yag ada laksa penang & soto



makan malan yg simple je .. tapi sedap rasenya emm paling aku suka  kerabu daging tu jarang2 aku jumpa
so aku trylah oder emmm sedap sgt rase tak cukup pulak hehehe
tomyam dia pun sedap lupa dah nama tomyam tu ....tahu tu pun sedappppp ...alhamdullilah ..
sarapan yang simple kat AKAR Resort  x byk pilihan
lepas sarapan aku ge jalan2 kat pantai ngan hubby